Xeroza cutanată: ce este și cum se tratează

xeroza-cutanata

Xeroza cutanată este o afecțiune a pielii, care se manifestă prin uscarea și înăsprirea acesteia. Cauzele care duc la această afecțiune pot fi legate atât de condițiile de mediu, cât și de alte probleme de sănătate. Diabetic Foot Cream, un produs comercializat de Senera Pharma, este o soluție ideală pentru pacienții cu xeroză cutanată.

Ce este xeroza cutanată?

Xeroza cutanată este o afecțiune dermatologică care se manifestă prin uscarea excesivă a pielii și care poate fi întâlnită la pacienți de orice vârstă.

Xeroza cutanată duce la o lipsă a elasicității pielii, precum și la o sensibilizare a acesteia. Se pot întâlni, astfel, situații în care pielea să prezinte o fragilitate mai mare, să apară leziuni sau să fie mai puțin rezistentă la factorii din jur.

Xeroza cutanată: simptome

Persoanele care suferă de xeroză cutanată vor prezenta, pe lângă uscarea excesivă a pielii, și o subțiere a acesteia. Uneori, pielea capătă un aspect transparent, în alte situații devenind aspră și „solzoasă”, în zonele în care este afectată. De regulă, problemele cauzate de xeroza cutanată se găsesc la nivelul mâinilor, a coapselor, în zona gambelor, dar probleme ale pielii pot apărea și pe alte suprafețe ale corpului. Mai există cazuri în care xeroza cutanată poate fi un indiciu pentru diverse boli dermatologice.

banner ebook

Cauze ale xerozei

Factorii care declanșează xeroza cutanată sunt fie legați de mediu, care poate afecta dramatic pielea, fie de diverse dezechilibre hormonale. Printre cauze, mai poate fi o proastă nutriție sau tratamente medicamentoase care pot avea astfel de efecte secundare.

Xeroza cutanată. Cum o tratăm

Xeroza este tratată, în general, prin creșterea hidratării pielii, care să permită o refacere a țesuturilor. Acest lucru se poate face prin diverse geluri și creme recomandate în urma unor indicații medicale. Totodată, se mai recomandă, pentru a permite refacerea mai rapidă a pielii, evitarea folosirii cosmeticelor care pot usca pielea. De asemenea, expunerea la factori de mediu care pot duce la uscarea excesivă a pielii – precum vântul, soarele, frigul – trebuie evitată.

Cum ajută crema DFC?

DFC este o cremă care previne apariția xerozei cutanate, a fisurilor la nivelul pielii. Diabetic Foot Cream este excelentă pentru hidratarea pielii, care capătă un aspect catifelat. Totodată, anumite leziuni ale pielii sau răni care pot fi cauzate inclusiv de xeroza cutanată sunt îndepărtate cu DFC. Diabetic Foot Cream acționează, pe lângă hidratare, prin îmbunătățirea fluxului sangvin la nivelul pielii. Pielea se regenerează mai repede, în aceste condiții.

Diabetic Foot Cream este recomandată pacienților diagnosticați cu xeroză cutanată, diabet, neuropatie periferică, arteriopatie periferică, senzație de mâini și picioare reci sau cu sindromul Raynaud. DFC conține, printre alte ingrediente, miere – care are efect antibacterian și ajută la regenerarea țesuturilor – și olea europaea (ulei de măsline) – care are un rol antiinflamator și antioxidant ce calmează pielea.
Dacă suferi de xeroză cutanată sau de oricare dintre afecțiunile menționate mai sus, intră pe site-ul Senera Pharma pentru a putea comanda Diabetic Foot Cream.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Main Menu