Uleiul de măsline și sănătatea pielii

Uleiul de măsline este extras din fructul copt al măslinului, Olea europaea. Culoarea uleiului de măsline variază,de la galben translucid, până la auriu. Unele varietăți obținute de la fructul necopt pot avea o culoare verzuie. Acest tip de ulei poate să varieze și în funcție de zona geografică din care provin măslinele, dar și în funcție de nivelul de maturație a fructelor. Uleiul de măsline purificat este folosit în scopuri culinare, sau în prezervarea alimentelor. Este folosit și în industria textilă, în manufacturarea produselor cosmetice, dar și în industria farmaceutică în scopuri medicinale.

Structura moleculară a uleiului de măsline include în principal acid oleic, împreună cu alte grăsimi precum acid linoleic sau acid palmitic. Peste 200 de compuși au fost identificați în compoziția uleiului de măsline, precum steroli, carotenoizi, alcooli sau compuși fenolici.

Acest ulei este recunoscut internațional că fiind unul din cele mai sănătoase uleiuri ale lumii. De fapt, oamenii au tendință de a trăi mai mult și mai sănătos în regiunile unde cresc natural măslinii, iar uleiul de măsline constituie un element stabil al dietei. În acest articol luăm în calcul principalele beneficii pentru sănătate ale uleiului de măsline:

Uleiul de măsline extra-virgin este o sursă fantastică de antioxidanți și grăsimi sănătoase

Uleiul de măsline extra-virgin extras din fructele coapte conține 30 de tipuri de compuși fenolici. Acești compuși sunt antioxidanți puternici care ajută corpul la combaterea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt compuși care provoacă deteriorarea celulară și contribuie la procesul de îmbătrânire și îmbolnăvire a pielii. Compușii grași din uleiul de măsline extra-virgin au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, prin reducerea markerilor de inflamație cronică, tensiune, colesterol sau glicemie.

banner ebook

Îmbunătățește aspectul pielii

Acest produs este folosit în produse pentru piele și pentru par, în multe culturi. Uleiul de măsline conține vitamine precum A, D, K și E, care au beneficii pentru piele. Acesta curăță, emoliază și hidratează pielea prin încetinirea evaporării apei din celulele cutanate.

Hidratează pielea și ține bacteriile deoparte

Dacă sunteți predispuși să dezvoltați acnee, folosirea unui săpun pe bază de ulei de măsline poate încetini apariția acneei. Pielea uscată provocată de tratamente anti-acneice sau de expunerea la condiții meteo dure poate fi ameliorată cu ajutorul uleiului de măsline. Efectele benefice ale uleiului de măsline le putem regăsi și în Diabetic Foot Cream (DFC).

Crema DFC are o formulă naturală care acționează în profunzime și ajută la îmbunătățirea fluxului sangvin, având în plus proprietăți antibacteriene, emoliente și cicatrizante.

Crema DFC conține 4 ingrediente naturale cu acțiune sinergică, printre care și Olea europaea

Compoziția uleiului de măsline restaurează barieră lipidică naturală a epidermei, cu efect emolient și cicatrizant. Datorită acestui ingredient, crema DFC are rol antiinflamator și antioxidant datorită conținutului ridicat de acid oleic și polifenoli. Pielea uscată și crăpată este hidratată cu ajutorul cremei DFC, iar aceasta împiedică creșterea microbiană și inflamația.

Un ulei de măsline extra-virgin poate ajută în scăderea riscului pentru diabetul de tip II. Diabetul de tip II este caracterizat prin funcționarea defectuoasă a insulinei, un hormon care transportă glucoza (zahărul) din sânge către celule pentru a putea fi folosită ca energie. Compușii din uleiul de măsline ajută la metabolizarea glucozei și îmbunătățesc efectul insulinei.

Consumul alimentar al uleiului de măsline poate ajută la menținerea unei valori stabile a glicemiei în pacienții diabetici.

Uleiul de măsline poate proteja împotriva infarctului

Colesterolul ridicat sau problemele de tensiune sunt factori de risc pentru evenimente ale sistemului cardiovascular precum infarctul. Uleiul de măsline poate aduce beneficii pacienților cu probleme cardiovasculare prin înlocuirea colesterolului cu grăsimi sănătoase.

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Main Menu