Regula 6 de prevenție a piciorului diabetic: fă mișcare zilnic!

Regula 6 de prevenție a piciorului diabetic: fă mișcare zilnic!

Auzim această frază atât de des încât a devenit un clișeu, însă mișcarea este cu adevărat benefică pentru o viață sănătoasă și mai ales pentru persoanele cu picior diabetic.

După cum știm deja, piciorul diabetic poate dezvolta o serie de probleme, precum cele la nivel cutanat muscular sau articular. Pentru a menține piciorul în stare bună, este important să folosim produse specifice, medicație și îngrijire adecvată, dar și să facem mișcare pentru ca toate părțile piciorului să lucreze în favoarea noastră.

Un picior sedentar poate dezvolta și mai multe probleme sau le poate agrava pe cele deja existente prin prisma prezenței diabetului zaharat.

Așadar, este important să facem exerciții zilnic, acasă, mișcând degetele de la picioare timp de cinci minute. Putem face acest lucru de câteva ori pe zi pentru a ne asigura că stimulăm circulația sangvină locală și îndepărtăm senzația de amorțeală. Pentru a preveni aceste probleme, este recomandat să nu stăm picior peste picior și să nu purtăm pantaloni sau ciorapi foarte strâmți. Un alt exercițiu important este mișcarea gleznei în cerc.

În cazul în care piciorul diabetic afectează mersul din cauza amorțelii sau durerii, cea mai bună soluție este aceea de a apela la un kinetoterapeut. Prin intermediul acestui specialist, vom putea face exerciții care cresc mobilitatea articulară, tonifierea musculară, îmbunătățesc mersul și, prin urmare, ajută piciorul diabetic din mai multe puncte de vedere. Mai mult decât atât, mișcarea are o influență benefică și asupra glicemiei.

Exercițiile kinetoterapeutice trebuie efectuate cu frecvența recomandată de specialist pentru a avea rezultate benefice în timp.

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Main Menu