Regula 4 de prevenție a piciorului diabetic: picioarele trebuie ferite de frig și de umezeală

Regula 4 de prevenție a piciorului diabetic: picioarele trebuie ferite de frig și de umezeală

O altă regulă pentru protejarea piciorului diabetic este evitarea frigului și a umezelii în timpul iernii.

În această perioadă în care vremea este încă rece și deloc benefică pentru picioarele persoanelor cu diabet zaharat, trebuie să acordăm un plus de atenție și să aplicăm câteva metode de prevenție esențiale.

În primul rând, picioarele trebuie menținute calde și uscate. Totuși, trebuie să eviți uscăciunea excesivă a picioarelor, deoarece acest lucru poate duce la apariția micilor leziuni. Pentru a menține căldura picioarelor și pentru a preveni mediul bacterian, ciorapii din bumbac, fără elastic și cusături, potriviți pentru persoanele cu diabet sunt foarte utili.

Mai apoi, vorbim despre o situație gravă – degerarea picioarelor. Aceasta trebuie evitată cu orice preț, deoarece poate fi extrem de periculoasă, mai ales pentru piciorul diabetic. Cu toate acestea, nu trebuie să expunem picioarele la o sursă directă de căldură, precum caloriferul sau altele, deoarece, din cauza neuropatiei, simțurile vor fi limitate, iar riscul de arsuri va crește. Din acelasi motiv trebuie evitate și băile fierbinți.

Extremitățile, în special picioarele, trebuie întotdeauna încălzite corespunzător. Astfel, e important să porți șosete, încălțăminte impermeabilă și căptușită și, bineînțeles, să eviți traseele lungi prin frig, ploaie sau zăpadă. Odată umezită, încălțămintea, dar mai ales șosetele, trebuie schimbate imediat.

Mai mult decât atât, folosirea unei creme special destinate, precum Diabetic Foot Cream®, ajută la stimularea circulației sangvine locale, la hidratarea picioarelor, la prevenirea iritațiilor și infecțiilor și la accelerarea vindecării rănilor.

Așadar, ai grijă de picioarele tale și protejează-le împotriva frigului și a umezelii. Alege stimularea locală a circulației sanguine cu crema DFC®, produs care elimină senzația de picioare reci, hidratează și protejează picioarele.

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Main Menu