Crema DFC: Interviu cu Samer M. Najjar, CEO-ul companiei Sana Pharma

Crema DFC (Diabetic Foot Cream) este produs al companiei Sana Pharma, având ca partener în România Senera Pharma.

Licențiat în Farmacie, cu peste 20 de ani de experiență în cercetarea farmaceutică, Samer M. Najjar este autor și co-autor a numeroase publicații în reviste farmaceutice de prestigiu.

Dedicat cercetării asupra mecanismului de acțiune și administrare a medicamentelor transdermice, cu un master în tehnologie farmaceutică, d-nul Samer M. Najjar este promotorul a numeroase medicamente care vin în ajutorul pacienților.

Crema DFC: care a fost viziunea dvs. în crearea produsului?

Ne-am dorit, încă de la început, să facem accesibilă această opțiune de îngrijire pentru persoanele cu diabet, ca parte din rutina lor zilnică, astfel încât să facem un efort adițional în prevenția apariției complicațiilor piciorului diabetic. Este important ca, prin prevenție, să scădem povara socială și economică a bolii, atât în rândul pacienților, cât și la nivel guvernamental.

 

Există o poveste sau o întâmplare care a stat la baza dezvoltării cremei DFC?

Da, chiar se poate spune că există o poveste care a stimulat cercetările noastre în această direcție. Tatăl unui bun prieten, la cei 61 de ani ai săi, are diabet de tip 2, diagnosticat în urmă cu 16 ani. Diagnosticul a fost inițial însoțit de neuropatie periferică și senzitivă. Problema tatălui prietenului a avansat până la apariția ulcerațiilor, la ambele picioare, ulcerații care nu s-au vindecat niciodată complet cu ajutorul produselor topice, astfel încât a avut nevoie de multiple internări în spital, pe fondul infecțiilor recurente. În plus, au existat multe ocazii în care a avut nevoie de antibiotice.

Astfel, ideea creării cremei DFC a fost alimentată tocmai de lupta cu ulcerațiile piciorului pe care tatăl prietenului meu o experimenta. Am căutat, așadar, să producem o cremă capabilă să prevină apariția ulcerațiilor și să protejeze picioarele pacienților cu diabet, deoarece suferința și invaliditatea care derivă în urma amputației sunt foarte mari.

Care a fost rațiunea alegerii ingredientelor din formula actuală a cremei DFC?

Obiectivul nostru a fost cel de a alege o formulă care să conțină toate componentele necesare și cu efecte optime în prevenția și tratarea problemelor picioarelor și care, mai mult decât atât, să poată asigura condițiile fiziologice optime sănătății picioarelor la pacienții cu diabet.
Actuala compoziție a cremei înglobează ingrediente naturale, respectiv arginina, mierea de Sidr, uleiul de măsline și ureea. Acestea au proprietăți demonstrate în îngrijirea pielii, în special la persoanele cu diabet și îmbunătățesc notabil circulația sangvină la nivelul picioarelor, având totodată proprietăți antibacteriene, antifungice, antiinflamatorii, precum și efecte de hidratare și emoliere.

banner ebook

Care este, din perspectiva dvs. contribuția produselor pe care le dezvoltați în domeniul sănătății persoanelor cu diabet?

Piciorul diabetic este o reală provocare pentru furnizorii de servicii de sănătate, din cauza incidenței mari a cazurilor, precum și din cauza șederilor lungi în spitale, dacă ținem cont că îngrijirea piciorului diabetic este un domeniu care necesită o contribuție mare din bugetul statului dedicat sănătății. Din acest motiv, în unele zone, spitale sunt reticente în a interna pacienții cu picior diabetic atunci când aceștia se prezintă în stadii incipiente. Iar asta, așa cum este ușor de intuit, duce la complicații și amputații în număr mai ridicat.

Federația Internațională a Diabetului arată că între 40-70% din amputațiile la nivelul extremităților sunt asociate diabetului, iar 85% din aceste amputații sunt efectuate ca urmare a apariției ulcerațiilor. Mai mult decât atât, cercetările arată că între 49 – 85% din amputații pot să fie prevenite. Aceste date sunt suficiente pentru ca populația să înțeleagă importanța îngrijirii zilnice a piciorului, în prevenția și tratamentul ulcerațiilor, chiar din faza incipienă. Așadar, soluția oferită de noi, crema DFC face parte din rutina zilnică de îngrijire dedicată persoanei cu diabet, în vederea protejării piciorulului pentru reducerea riscului de amputații și implicit a poverii sociale și financiare asociate acestei boli.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Main Menu