Ce este CAPSAICINA și ce beneficii are pentru organism?

Ce este CAPSAICINA și ce beneficii are pentru organism?

Puterea vindecătoare a naturii nu mai este astăzi un secret pentru nimeni. De aceea, din ce în ce mai multe produse pentru sănătatea organismului uman au la bază plante. Astăzi vrem să vă vorbim despre un ingredient natural pe care, deși îl cunoașteți, este posibil să nu fi auzit de denumirea lui până acum. Este vorba de CAPSAICINĂ.

Capsaicina este ingredientul natural care se găsește în diferite tipuri de ardei iute, cum ar fi ardeiul cayenne, și este acel ingredient care oferă gustul picant. Capsaicina se poate consuma în ardei cruzi, gătiți sau sub formă de pudră uscată, pe care o adăugăm în mâncăruri sau băuturi. De asemenea, este disponibilă ca supliment alimentar sau în creme pe care le aplicăm pe piele.

Capsaicina – ce beneficii are pentru organism

Administrată sub forma de supliment alimentar, capsaicina este un compus puternic analgezic și antioxidant, care poate ajuta la reducerea stresului oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi, fiind recomandată celor cu boli cronice.  De asemenea ajutând la detoxifierea organismului, capsaicina vă poate ajuta ca întregul sistem să funcționeze mai bine.

La cei cu diabet zaharat, când aplicați această substanță pe piele, prin blocarea receptorilor de durere din piele, capsaicina va ajuta la ameliorarea durerii și a inflamației și poate reduce astfel disconfortul cronic din neuropatia diabetică.

În migrene sau durerile de cap, aplicarea capsaicinei pe tâmple, sub formă de cremă sau unguent, vă poate ajuta să eliminați presiunea din cap și să ameliorați simptomele migrenei.

Capsaicina este utilizată in special pentru a ajuta la ameliorarea durerii. Aceasta acționează prin stimularea și apoi scăderea intensității semnalelor de durere din organism. Capsaicina stimulează eliberarea unui compus despre care se crede că este implicat în comunicarea durerii dintre nervii din măduva spinării și alte părți ale corpului.

Utilizarea topică a capsaicinei

Capsaicina este folosită sub formă de creme sau plasturi pentru ameliorarea temporară a durerilor articulare asociate cu artrita, durerile de spate, entorse. Tratamentul implică de obicei aplicarea unui anestezic topic până când zona este amorțită. Apoi, capsaicina este aplicată de către un terapeut care poartă mănuși de cauciuc și o mască de față. Capsaicina rămâne pe piele până când pacientul începe să simtă „căldura”, moment în care este îndepărtată prompt.

Când aplicăm pe piele cremă, gel, unguent sau plasturi cu capsaicină, aceasta poate ajuta la ameliorarea următoarelor tipuri de dureri:

  • Dureri post-operatorii;
  • Probleme ale sistemului nervos, cum ar fi neuropatia diabetică, nevralgia trigemenului și zona zoster;
  • Probleme articulare, cum ar fi osteoartrita și artrita reumatoidă;
  • Afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul;

Poți aplica pe piele produse care conțin capsaicină de până la patru ori pe zi. Este posibil să simți o senzație de arsură sau mâncărime la primele aplicări ale capsaicinei, dar acestea vor scădea treptat cu fiecare utilizare. Spălă-ți bine mâinile după fiecare utilizare, pentru a evita introducerea capsaicinei în ochi sau pe alte membrane mucoase umede, unde poate provoca o senzație de arsură.

Capsaicina și osteoartrita

Osteoartrita apare atunci când cartilajul care amortizează capetele oaselor se deteriorează.

Osteoartrita a fost adesea denumită boală de „uzură”. Această afecțiune provoacă modificări ale osului și deteriorarea țesuturilor conjunctive care mențin articulația în stare normală. De asemenea, osteoartrita determină inflamația mucoasei articulare. Principalele cauze ale osteoartritei sunt vârsta, greutatea, leziunile, suprasolicitarea articulațiilor, factorul genetic și malformațiile.

Medicamentele cu capsaicină destinate acestei afecțiuni sunt extrem de eficiente pentru ca persoana respectivă să prevină durerile sau să le amelioreze.

Crema cu capsaicină acționează prin blocarea nervilor care transmit mesaje de durere în zona tratată. Acestea necesită utilizarea pentru o perioadă îndelungată, însă rezultatele sunt eficiente. Ameliorarea semnificativă a durerii apare în primele două săptămâni de la utilizarea cremei.

Informează-te despre ingredientele care te pot ajuta, iar apoi alege produsele potrivite care să le conțină.

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Main Menu